Szybkie i proste faworki z piekarnika

3 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny i kruchy chrust na Tłusty Czwartek w fit wersji bez nabiału.

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mąki tortowej
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczki cukru waniliowego
    50 g masła/ roślinnej margaryny
    3-4 łyżki jogurtu kokosowego/ kwaśnej śmietany 18 %
    3 żółtka
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Faworki

Szybkie i proste faworki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy i mieszamy z solą. Dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, miękkie masło lub margarynę, żółtka i na początek 2 łyżki jogurtu kokosowego lub zamiennika wymienionego w składnikach.
    Zagniatamy ciasto. W razie potrzeby można dodać jeszcze jogurtu.
    Ciasto dzielimy na części i rozwałkowujemy na prostokąt. Następnie tniemy go na paski i dzielimy na pół. Formujemy faworki. Układamy je na blaszce. Pieczemy w 180 st. C ok. 15-20 min. Gotowy i przestudzony chrust posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować