Szybkie ciastka z mąki ryżowej

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne, szybkie do wykonania ciastka z mąki ryżowej.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki ryżowej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki cukru pudru
    15 dag. masła
    5 kropli aromatu migdałowego
    Dodatkowo:
    blaszka wyłożona papierem do pieczenia
    sezam do posypania
    cukier puder do posypania
    roztrzepane białko do posmarowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Szybkie ciastka z mąki ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka z mąki ryżowej 1. Mąki, cukier puder, masło i aromat zagniatam. Z ciasta robię wałek, kroję nożem na plasterki, układam na blasze, robię wzorek widelcem.
  • Ciastka z mąki ryżowej 2. Ciastka smaruje białkiem, posypuję sezamem, piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ryżowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować