Szybki, smaczny kebab na talerzu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mój mąż mówi, że to najlepszy kebab na świecie. Przedstawiony przepis na kebab jest prosty w wykonaniu, a naprawdę smakuje wyśmienicie. W kebabie najważniejszą rzeczą jest sos.

  • 30 min

Składniki:

  • - podwójna pierś z kuraczaka,
    - przyprawa kebab gyros
    - 1 ogórek,
    - 1 kapusta pekińska
    - 10 łyżek keczup,
    - 10 łyżek yjogurt naturalny
    - 15 majonez
    - sól
    - 5 ząbków czosnku

Szybki, smaczny kebab na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, smażymy na oleju i przyprawiamy przyprawą gyros.
    2. Ogórek i kapustę pekińską kroimy w kawałki.
    3. W misce mieszamy majonez, keczup, jogurt naturalny. Do tego dodajemy czosnek wyciśnięty przez praską (można i drobniutko nożykiem pokroić) i sól według uznania.
    4. Na połowie talerza kładziemy kapustę pekińską. Na kapustę kładziemy ogórek. Na warzywa kładziemy usmażoną pierś z kurczaka i polewamy obficie sosem. Najlepiej smakuje z frytkami, ale jak ktoś nie przepada za frytkami, to można zrobić na całym talerzu.

Komentarze

Podobne przepisy