Szybki makaron ryżowy po tajsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Bardzo szybkie i smaczne danie kuchni tajskiej.

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g makronu ryżowego
    150 g fasolki szparagowej
    1 marchew
    250 g boczniaków
    250 g polędwiczki wieprzowej
    1 szalotka
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki sosu rybnego
    3 łyżki sosu ostrygowego
    1 łyżeczka cukru palmowego
    2 łyżki soku z limonki tajskiej
    50 g orzechów ziemnych
    szczypiorek
    1 łyżka oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Szybki makaron ryżowy po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szybki makaron ryżowy po Tajsku 1. Makaron moczymy w zimnej wodzie.

    W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na cienkie plastry i fasolkę.

    Chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekaną szalotkę, marchew pokrojoną w julienne i boczniaki (większe kroimy na mniejsze kawałki).

    Dalej smażymy na dużym ogniu, cały czas mieszając.

    Następnie dodajemy makaron ryżowy z odrobiną wody (50 ml).

    Energicznie mieszamy, dodając sosy-ostrygowy, sojowy i rybny oraz cukier, sok z limonki i posiekany na większe kawałki, szczypiorek.

    Na koniec dodajemy uprażone na suchej patelni orzechy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować