Szybka zupa kalafiorowa z koperkiem

5 (145 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniale chrupiąca od warzyw, zupa z kalafiora i włoszczyzny. Znana i lubiana.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mały kalafior
    5 ziemniaków
    2 marchewki
    kawałek selera
    1 pietruszka
    2 listki laurowe
    1 litr rosołu
    5 łyżek siekanego koperku
    1 szklanka śmietany ukwaszonej 15%
    2 łyżki masła
    1 cebula
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybka zupa kalafiorowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Warzywa obieram , myję i kroję. Na maśle szklę cebulę, dodaję marchewkę , pietruszkę i selera, chwilę podsmażam. Do warzyw dodaję listki laurowe, podlewam rosołem, doprowadzam do zagotowania, dodaję ziemniaki, gotuję 5 minut. Dodaję różyczki kalafiora gotuję ok. 10 minut, tak aby warzywa nie były twarde lecz chrupiące. Zaprawiam śmietaną, dodaję koperek, mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować