Szwajcarskie knedle z wędzonym boczkiem

0 (0 ocen)

świetny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa

Składniki:


  • Składniki KNEDLE :

    350g czerstwego chleba,
    350 ml - 400 ml mleka,
    3 jajka,
    250g wędzonego boczku ( u mnie wędzony surowy ),
    1 duża cebula,
    sól,
    pieprz,
    natka pietruszki,
    3 łyżki mąki.

    Składniki sos pieczarkowy :

    400g pieczarek,
    cebula,
    bulion warzywny,
    130g serka topionego śmietankowego,
    2 łyżki śmietany,
    sól,
    pieprz,
    świeży tymianek,
    1 łyżka masła,
    bulion.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Knedle Dania główne

Szwajcarskie knedle z wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Szwajcarskie knedle 
z wędzonym boczkiem 1. Przygotowanie SOS:
    Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła wrzuć pokrojone pieczarki i cebulę. Smaż co jakiś czas mieszając. Dodaj serek topiony i połącz składniki. Do pieczarek i serka wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę i wrzuć tymianek
  • 2. Przygotowanie knedli :

    Do miski wlej mleko i wbij jajka. Wymieszaj dokładnie widelcem aż masa będzie jednolita. Dodaj pokrojony chleb na mniejsze kawałki i odstaw. Boczek i cebulkę pokrój na małą kostkę i podsmaż na patelni. Boczek i cebulę przełóż do miski z chlebem. Wyrób masę. Wsyp mąkę i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj składniki. Dopraw do smaku. W dłoniach uformuj kluski. Gotuj w osolonych wrzątku przez 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować