Szwajcarskie knedle z wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie SOS:
Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła wrzuć pokrojone pieczarki i cebulę. Smaż co jakiś czas mieszając. Dodaj serek topiony i połącz składniki. Do pieczarek i serka wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę i wrzuć tymianek
2. Przygotowanie knedli :
Do miski wlej mleko i wbij jajka. Wymieszaj dokładnie widelcem aż masa będzie jednolita. Dodaj pokrojony chleb na mniejsze kawałki i odstaw. Boczek i cebulkę pokrój na małą kostkę i podsmaż na patelni. Boczek i cebulę przełóż do miski z chlebem. Wyrób masę. Wsyp mąkę i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj składniki. Dopraw do smaku. W dłoniach uformuj kluski. Gotuj w osolonych wrzątku przez 5 minut.
Komentarze