Szpinakowe tagliatelle z słonecznikowym pesto.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki obiad nie tylko dla wegetarian. Szpinakowy makaron połączony z pesto własnej produkcji każdy musi spróbować.

  • 15 min

Składniki:

  • Makaron tagliatelle szpinakowe 500g
    Oliwa z oliwek 0,5 litra
    Słonecznik łuskany 200g
    5 ząbków czosnku
    1 łyżka bazylii posiekanej
    sól morska i pieprz świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Szpinakowe tagliatelle z słonecznikowym pesto. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nasze pesto 1. Słonecznik, obrany czosnek miksujemy wraz z oliwą z oliwek i bazylią.
    Gotujemy makaron. Odcedzamy i mieszamy go z naszym pesto dodając sól i pieprz..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować