Szpinakowe naleśniki z serkiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, zielone naleśniki szpinakowe z serkiem oraz łososiem wędzonym i sałatą. Świetnie smakują na zimno jako przystawka. Można również zabrać takiego naleśnika do pracy czy na piknik. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:170 g świeżego szpinaku
    1 szkl mleka
    4-5 łyżek oleju
    1 jajko
    1 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej (może być pszenna)
    nadzienie: 150 g łososia wędzonego
    kilka liści sałaty masłowej
    150 g fety
    3 łyżki jogurtu greckiego
    pęczek szczypiorku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki

Szpinakowe naleśniki z serkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: szpinak myjemy i osuszamy, następnie przekładamy do kielicha blendera, dolewamy mleko i blendujemy. Kolejno dodajemy jajko, olej i mąkę i blendujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy ciasto na naleśniki na 15 minut. Potem rozgrzewamy patelnię i wylewamy porcję ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na małym ogniu.
    Nadzienie: sałatę i szczypiorek myjemy i osuszamy. Fetę przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy jogurt, pokrojony szczypiorek i mieszamy razem (jeśli trzeba to doprawiamy do smaku).
    Usmażone naleśniki kolejno smarujemy serkiem i układamy sałatę oraz łososia. Następnie zawijamy naleśniki w rulon. Podajemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować