Szpinakowe naleśniki z ricottą i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jako dawca krwi poszukiwałam zastosowania szpinaku

  • 30 min

Składniki:

  • 4szklanki mąki pszennej
    2jajko
    mleko
    1 szklanka szpinaku, rozmrożonego
    sól
    1 opakowanie Ricotty
    2-3 ząbki czosnku

Szpinakowe naleśniki z ricottą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-14w40sf 1. Ze składników robimy zwykłe tylko że w kolorze zielonym ciasto i smażymy jak zwykłe naleśniki :)
    Ricottę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i rozsmarowujemy na naleśnikach,zwijamy w rulon.Smacznego

Porady

do nadziania naleśników można dodać dowolne nadzienie ponieważ smak szpinaku nie zmienia znacznie smaku naleśników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy