Szpinak z patelni z cebulą, czosnekiem i jogurtem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki przepis na szpinak smażony z cebulą i czosnkiem oraz jogurtem. Idealnie pasuje jako dodatek do obiadu. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g szpinaku
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki jogurtu greckiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia

Szpinak z patelni z cebulą, czosnekiem i jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinak z patelni z cebulą i jogurtem 1. Szpinak myjemy i odsączamy z wody. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na rozgrzany olej. Smażymy do momentu aż będzie szklista, dodajemy liście szpinaku. Smażymy razem do miękkości i odparowania płynu. Dodajemy jogurt i przyprawy. Smażymy przez kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy