SZPINAK DO OBIADU

0 (0 ocen)

Kocham szpinak w każdej postaci nawet surowej na sałatkę ten na ciepło fantastycznie komponuje się z sadzonym jajkiem

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    1 opakowanie szpinaku ( mrożony lub Świerzy)
    6 ząbków czosnku
    20 g masła
    100 ml śmietany 18 %
    100 g sera żółtego
    Sól lub Vegeta

Szpinak do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Szpinak wkładamy do garnka lub głębszej patelni . podgrzewamy na małym ogniu aż wyparuje cała woda . W tym czasie obieramy i przeciskamy przez praskę czosnek , ser żółty ścieramy na tarce . Jak szpinak nie ma już wody w sobie dodajemy masło rozpuszczamy następnie czosnek i śmietanę zagotowujemy i wyłączamy gaz , Dodajemy ser żółty i mieszamy doprawiamy do smaku solą lub przyprawą uniwersalną warzywną .
    Tak przygotowany szpinka jest fantastyczny jako ciepła surówka do obiady ale też nim możemy faszerować mięsa . Smacznego

Porady

z tego przepisu można pominąć ser żółty też jest pyszny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy