SZNYCLE

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

Dla mnie sznycle to większe, bardziej soczyste mielone z cebulka i czosnkiem. Podane z ziemniaczkami i ćwikłą to już jak pyszny obiad u babci.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej
    jajko
    szklanka mleka
    bułka kajzerka
    1 mała cebula
    dwa ząbki czosnku
    sól pieprz do smaku
    maggi kilka kropel
    olej
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle Ćwikła

Sznycle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku..Do mięsa wbić jajko dodać odsączoną z mleka bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę i przyprawy. Wyrobić jednolita masę mięsną.
  • 2. Formować owalne grube kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej smażyć na oleju na wolnym ogniu, co chwilę przewracając na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować