SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA

5 (147 ocen)

  • 60 min

Szaszłyki z piekarnika - idealne, gdy sezon grilowy już się zaczął, a za oknem deszcz...

  • 60 min

Składniki:

  • ILOŚĆ W ZALEŻNOŚCI OD TEGO ILE CHCEMY ZROBIĆ PORCJI:

    karkówka wieprzowa
    małe pieczarki
    cebule

    majeranek, sól, pieprz, przyprawa do grilla, olej
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na małe kawałki, a cebule w grube plastry.
  • 2. Na patyczki do szaszłyków wbijać na przemian mięso, pieczarki i krążki cebuli.
  • 3. Wszystkie szaszłyki posmarować olejem i obsypać przyprawami.
  • 4. Piec na środkowej półce piekarnika przez 50 minut w 250 stopniach. Gdy minie połowa czasu, szaszłyki przekręcić na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Pieczarki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować