Szaszłyki z grilla z kurczakiem i brzoskwinią

4.5 (204 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawa, którą można nacieszyć zarówno oczy jak i podniebienie. Pyszne same w sobie lub w towarzystwie lekkiej sałatki.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka: 0.5 kilograma
    - brzoskwinie w syropie puszka: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 3 sztuki
    - tymianek świeży kilka gałązek: 1 sztuka
    MARYNATA:
    - Liscie laurowe: 5 sztuk
    - musztarda: 1 łyżka
    - cytryna: 1 sztuka
    - białe wino: 0.33 szklanki
    - oliwa: 0.33 szklanki
    - zioła prowansalskie: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (204 ocen)

Zobacz również:

Grill

Szaszłyki z grilla z kurczakiem i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj dokładnie w miseczce.
  • 2. Kurczaka pokrój w grubą kostkę i zalej marynatą. Trzymaj w lodówce min 2 godziny, lub całą noc.
  • 3. Połówki brzoskwiń odsącz z zalewy i każdą pokrój na 4 części. Cebulę obierz i pokrój w duże kawałki.
  • 4. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno kurczaka, brzoskwinię oraz cebulę. Piecz na grillu, aż szaszłyki będą lekko przypieczone. Przed podaniem posyp listkami świeżego tymianku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować