Szaszłyki z grilla

4.49 (196 ocen)

  • 40 min

Szaszłyki to bardzo fajne danie na grilla, szczególnie jak grilujemy ze znajomymi. Trochę pracochłonne jeśli dużo ich robimy ale wyjątkowo smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • filet z kurczaka
    wędzony boczek
    świeża papryka
    cebula
    przyprawa kebab lub do kurczaka, sól
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą do kurczaka lub przyprawą kebab (nawet dzień wcześniej). Boczek w grubsze kwadratowe plastry. Paprykę i cebulę w kwadraty podobnej wielkości jak mięso.
    Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian CEBULE,PAPRYKĘ, BOCZEK i FILET.
    pieczemy na grillu lub ew w piekarniku do momentu aż mięso będzie upieczone a warzywa miękkie

Porady

Ważne by boczek układać obok mięsa gdyż mięso jest dość suche a boczek ma tłuszczyk i lepiej się piecze. Nie podaję ilości produktów gdyż zależy ile kto chce zrobić szaszłyków. Gdy pieczemy na grillu można jeszcze posypać przyprawą go grilla

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Papryka Pierś z kurczaka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować