Szaszłyki indycze z marynaty limonkowej

0 (0 ocen)

Dla każdego dbającego o zdrową dietę pyszny indyk marynowany w limonce, sosie sojowym, czosnku i kolendrze. Wystarczy 15 minut w piekarniku.

Składniki:

  • 350 g mięsa z indyka - piersi

    Marynata:
    sok z 1/2 limonki
    1 łyżka jasnego sosu sojowego
    1 łyżka miodu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka siekanej natki kolendry
    1 łyżeczka oleju sezamowego

Szaszłyki indycze z marynaty limonkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrój w podłużne paski. Składniki na marynatę wymieszaj ze sobą, włóż mięso i marynuj w lodówce ok. 1,5 godz. Przygotuj 3 długie, drewniane patyczki. Na każdy nadziewaj mięso, ale tworząc jakby falę. Ułóż na blaszce i piecz ok. 15 minut w 200 st. C, przewracając w między czasie. Indyk będzie delikatny i miękki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy