szaszłyki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szaszłyki przebój grilla od wiosny do jesieni.

  • Łatwy

Składniki:


  • - krucha polędwica wieprzowa pokrojona w plastry: 1 sztuka
    - boczek surowy pokrojony w kostkę: 30 dekagramów
    - cebula pokrojona w plastry: 2 sztuki
    - pieprz syczuański: 3 szczypty
    - Tandari masara: 3 szczypty
    - shoarma czerwona: 3 szczypty
    - sól: 3 szczypty
    - marynata do grilla: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marynata do polędwicy
    5 łyżek oliwy z oliwek , 1 łyżka shoarma Royal, szczypta soli morskiej Kotanyi, 3 łyżki marnaty do grilla Kamis, listek laurowy wszystkie składniki wymieszać;
  • 2. marynata do boczku
    5 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego Royal, 1 łyżka Tandari masara Royal. wszystkie składniki wymieszać
  • 3. Polędwicę wieprzową włożyć do naczynia i zalać wcześniej przygotowaną marynatą. Wstawić do lodówki na noc.
  • 4. Boczek włożyć do miseczki i posmarować marynatą wstawić do lodówki na noc.
  • 5. A na drugi dzień... No właśnie, rozpalamy grilla! Gdy grill nabiera temperaturki, my w tym czasie przygotowujemy szaszłyki. Odsączamy mięso a marynatę zostawiamy. Jeszcze się przyda.
  • 6. Na patyczki nabijamy na przemian polędwicę, cebule i boczek.
    Układamy szaszłyki na grillu i pieczemy w zależności od tego jaki mamy grill tak około 20-30 minut. Polewamy od czasu do czasu marynatą aby się nie wysuszyły. Szaszłyki odwracamy na drugą stronę .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować