1.marynata do polędwicy
5 łyżek oliwy z oliwek , 1 łyżka shoarma Royal, szczypta soli morskiej Kotanyi, 3 łyżki marnaty do grilla Kamis, listek laurowy wszystkie składniki wymieszać;
2.marynata do boczku
5 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego Royal, 1 łyżka Tandari masara Royal. wszystkie składniki wymieszać
3.Polędwicę wieprzową włożyć do naczynia i zalać wcześniej przygotowaną marynatą. Wstawić do lodówki na noc.
4.Boczek włożyć do miseczki i posmarować marynatą wstawić do lodówki na noc.
5.A na drugi dzień... No właśnie, rozpalamy grilla! Gdy grill nabiera temperaturki, my w tym czasie przygotowujemy szaszłyki. Odsączamy mięso a marynatę zostawiamy. Jeszcze się przyda.
6.Na patyczki nabijamy na przemian polędwicę, cebule i boczek.
Układamy szaszłyki na grillu i pieczemy w zależności od tego jaki mamy grill tak około 20-30 minut. Polewamy od czasu do czasu marynatą aby się nie wysuszyły. Szaszłyki odwracamy na drugą stronę .
Komentarze