Szaszłyki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wszyscy je lubią.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - Papryka czerwona świeża: 1 sztuka
    - cebula: 4 sztuki
    - pieczarki małe: 20 sztuk
    - oliwa: 0.5 szklanki
    - czosnek (ząbki) wyciśniety: 3 ząbki
    - Przyprawy (sól, pieprz, czosnek, papryka, bazylia, rozmaryn): 1 szczypta

Szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić marynatę:
    rozgnieść czosnek, posolić, dodać przyprawy, zalać oliwą.
  • 2. Mięso pokroić w kostkę, zamarynować i odstawić na kilka godzin do lodówki.
  • 3. Pokroić paprykę i cebule na duże kawałki.
  • 4. Nabijać na patyczki na zmianę papryka, cebula, pieczarka, mięso (w dowolnej kolejności, ale nie to samo obok siebie).
  • 5. Piec, w trakcie pieczenia polewać marynatą. Jeść ciepłe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy