szaszłyk w filecie z kurczaka

4.49 (143 ocen)

  • 40 min

Elegancki szaszłyk w filecie z kurczaka, doskonały dla gości i na obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    20 dkg sera żółtego
    20 dkg boczku lub wędliny
    2-3 marchewki
    sól, pieprz
    bułka tarta
    jajko
    patyczki na szaszłyki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyk w filecie z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka przekroić na pół, z jednej strony zostawić złączone aby powstał duży płat mięsa, lekko rozbić, posolić, popieprzyć.
    Ser, wędlinę, marchewkę pokroić w kostkę.
    Na patyk do szaszłyków nabijać kolejno: ser, wędlina marchew.
    Szaszłyk zwinąć w mięso, obtoczyć w jajku i bułce tartej i obsmażyć na złoty kolor .Następnie poukładać na brytfance w piekarniku i piec przez ok 45 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować