Szaszłyczki arbuzowe z fetą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Słodki, zimny i chrupiący arbuz w połączeniu ze słoną i miękką fetą daje zaskakującą mieszankę smaków.

  • 15 min

Składniki:

  • • kilka plastrów arbuza
    • kilka plastrów sera feta lub typu feta

Szaszłyczki arbuzowe z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Pomiędzy plastry schłodzonego arbuza włożyć plaster sera i spiąć wykałaczkami.
    • Pokroić ostrym nożem w kwadraciki lub prostokąty.
    • Podawać od razu po przygotowaniu.

Porady

Zamiast efektownych ale pracochłonnych szaszłyczków można zrobić sałatkę krojąc arbuza i fetę w kostkę. Sałatka taka nie wymaga przypraw!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy