Szarpaniec

4.5 (187 ocen)

Ciasto, które za każdym razem jest inne...w zależniości od owoców i rodzaju biszkoptów..

Składniki:

  • 3/4 litra śmietany
    4 różne galaretki
    1/2 szkl.cukru
    2 łyżki żelatyny
    owoce [maliny, porzeczki, jagody]
    rodzynki
    biszkopt [jasny, ciemny]
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarpaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szarpaniec 1. 3 galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie [ każda z osobna] i zostawić do zastygnięcia.Zastygnięta pokroić w kostkę.Biszkopty pokroić w kawałki.Śmietanę osłodzić i ubić, dodać rozpuszczoną w 2 łyżkach wody żelatynę i wymieszać.Dodać pokrojone galaretki,owoce, biszkopty , rodzynki.Wymieszać i wylać na tortownicę.Zalać tężejącą czwartą galaretką.Odstawić do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować