SZARPAŃCE DROBIOWE Z PIECZARKAMI I SEREM

4.5 (167 ocen)

  • 10 min

Pyszne i łatwe do zrobienia danie na każdą okazję.

  • 10 min

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
    400 g pieczarek
    natka pietruszki lub majeranek
    3 garście startego sera żółtego
    1 duża cebula
    jedno lub dwa jajka
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Przystawki

Szarpańce drobiowe z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Pieczarki i cebulę posiekać.
  • 3. Do piersi kurczaka dodać przygotowane pieczarki i cebulę, a także wbić jajko lub jak małe to dwa, dodać posiekaną natkę lub majeranek i starty ser.
  • 4. Wszystko przyprawić solą i pieprzem do smaku. W razie potrzeby masę zagęścić bułką tartą.
  • 5. Z tak przygotowanej masy formować nie za duże kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia kilka razy przewracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować