SZARLOTKA Z MASCARPONE, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ – bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 30 min

Z soczystymi jabłkami, kremem mascarpone, herbatnikami i czekoladą.Połączenie nietypowe, ale za to niesamowicie smaczne.Robi się ją błyskawicznie, no i muszę przyznać, że tak samo błyskawicznie znika!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( blacha 20×20 )

    * twarde, słodkie jabłka – 1 kg ( waga już obranych )
    * orzechy włoskie – 150 g
    * mascarpone – 500 g
    * herbatniki – ok. 50 szt
    * cukier – 0,5 szkl
    * czekolada mleczna – 200 g
    * masło – 1 czubata łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Szarlotka z mascarpone, orzechami i czekoladą – bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Obrane jabłka ścieramy na grubych oczkach, zasypujemy cukrem, dodajemy podprażone i posiekane orzechy oraz mascarpone i wszystko razem dokładnie miksujemy

    Na blasze układamy warstwę herbatników, przykrywamy 1/ masy jabłkowej, zakrywamy herbatnikami, i ponownie układamy jabłka – tak tworzymy 3 warstwy.

    Całość oblewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej z masłem.

    Wstawiam do lodówki na kilka godzin.

    Zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować