Szarlotka z budyniem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto zagniatamy i wykładamy nim natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę. Podpiekamy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
2.Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dosypujemy cukier i cynamon a następnie mieszamy.
3.W szklance Napoju Sojowego rozmieszać żółtka i mąki (ja to zawsze robię w zamkniętym słoiku, najszybciej i najlepiej się rozmiesza) pozostały napój zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Dolać zawartość szklanki i mieszać aż zgęstnieje.
4.Jabłka wykładamy na podpieczone ciasto a na nie wylewamy budyń. Składniki na kruszonkę rozcieramy między palcami do uzyskania niewielkich grudek i posypujemy po wierzchu. Pieczemy około godzinę w temperaturze. 170 stopni.
Komentarze