Szarlotka na zimno

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zachwyca moich bliskich. Jest w sam raz na spotkania ze znajomymi.

Składniki:

  • ● budyń śmietankowy
    ● 6 łyżek żelatyny
    ● 2 łyżki masła
    ● 1/2 l mleka
    ● 5 łyżek cukru pudru
    ● 1/2 kg winnych jabłek
    ● bita śmietana

Szarlotka na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy
    w 8 łyżkach mleka. Budyń
    gotujemy z resztą mleka
    według przepisu na opakowaniu.
    Mieszamy z masłem.
    Studzimy.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy.
    Budyń miksujemy
    z cukrem pudrem i żelatyną.
    Dodajemy jabłka. Masę
    przekładamy do natłuszczonej
    tortownicy. Chłodzimy
    2 godziny. Dekorujemy
    bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy