Szarlotka

0 (0 ocen)

  • 50 min

Najprostrza szarlotka jaką zrobiłam, a do tego pychotka.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 szkl mąki, kostka margaryny, szkl cukru, 3 jajka, 2 łyżki gęstej śmietany, cukier waniliowy, proszek do pieczenia(na pół kg mąki). 1,5 kg jabłek

Szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na pół. Jedną cześć rozwałkować na dno blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypać bułką tartą. Dalej 1,5 kg jabłek pokroić w kostkę podsmażyć dodać galarete agrestową suchą i wymieszać wlać na ciasto. Rozwałkować drugą część ciasta i włożyć na wierzchu. Piec około 45 minut. Przestudzic i obficie posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy