1.Mąkę przeisać z prozkiem na stolnice, dodać cukry, pokroić na drobniejsze części (można też zetrzec na tarku ogrubych oczkach), wysiekać wszystko nożem, dodać żółtka, jajko i śmietanę, nadal siekać aż ciasto zacznie sie łączyć. Zagnieść szybko ciasto, podzielic na dwie części, zawinąc w folię spożywczą wlożyc do lodówki na ok. 1 godzinę.
2.Jablka obraz, zetrzeć na tarku o grubych oczkach, dodac cukier, wymieszać i pozostawic na kila minut do wydzielenia się soku, Lekko odcisnąć sok dodac cynamon i wymieszać.
3.Jedną częśc ciasta rozwałkować na stolnicy, przenieść na blaszkę (25/35 cm) wyłożoną papierem i wysmarowaną tłuszczem. nakłuć w kilku miejscach widelcem, posypać bułką tartą.Wyłożyć na całość jabłka.
4.Drugą część ciasta rozwałkować, przenieść na ciasto.
5.Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez ok. 50 minut, na złoty kolor.
Komentarze