Syrop z cytryny i pigwy

4.51 (179 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Właściwości leczniczych cytryn i pigwy, wymieniać by wiele, a syrop jest smaczny, aromatyczny, doskonały do herbaty na jesienne i zimowe dni.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cytryna
    1 owoc pigwy
    2 łyżki cukru
    słoik [najlepiej 1 litr]
Wystaw ocenę:

4.51 (179 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Syrop z cytryny i pigwy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Cytrynę myję w gorącej wodzie, kroję w plasterki. Pigwę myję, kroję w plasterki. W słoiku układam plasterki owoców na przemian, przesypując cukrem. Słoik zakręcam, codzienne potrząsam, po 3 dniach można już dodawać do herbaty, i owoce , i syrop. Przechowuję w lodówce, należy spożyć w ciągu 7 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też artykuł z poradami: Pigwa – wykorzystaj ją w kuchni!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować