Świeży łosoś w panierce z płatków kukurydzianych

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś niedziela brzydka deszczowa a ja miałam ochotę na rybkę więc ją przygotowałam bo akurat miałam. Wiem w tradycyjnej Polskiej rodzinie powinien być rosół no ale ile razy można podawać przepis rosołu, już znając życie każdy potrafi ugotować rosół. Taki obiad przygotowuje się w zaledwie piętnaście minut, żadnego wysiłku przy nim nie ma a najeść się można do syta.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g łososia świeżego,

    6 łyżek płatków kukurydzianych,

    3 łyżki mąki,

    2 małe jajka,

    0,5 płaskiej łyżeczki soli,

    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Świeży łosoś w panierce z płatków kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Przygotować łososia pokroić go na dowolne kawałki, obsypać solą wymieszać i odstawić aby sól przeszła w rybę. W międzyczasie przygotować płatki kukurydziane, mąkę oraz jajka roztrzepać je widelcem. Gdy już mamy wszystko przygotowane kawałki ryby za nużyć w roztrzepanym jajku następnie w mące i znowu w jajku na koniec w płatkach kukurydzianych.
  • ryba 2. Na patelnię wlać większą ilość oleju, ułożyć przygotowane kawałki ryby w panierce z płatków kukurydzianych i smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor ( nie dolewać oleju w trakcie smażenia ). Im mniejszy płomień pod patelnia tym lepiej usmaży się ryba zwłaszcza w panierce z płatków.
  • ryba 3. Usmażoną rybkę podałam z ziemniakami polanymi lekko tłuszczem z ryby oraz surówką z kapusty kiszonej z cebulą i olejem. Obiad wyszedł bardzo smaczny a zwłaszcza ryba, kiedyś nie lubiłam ryb a teraz mogłabym je jeść codziennie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować