Świderki w pesto szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny pomysł na bezmięsny obiad.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu
    150 g świeżego szpinaku
    4 łyżki oliwy
    100 g nerkowców
    1 łyżka startego parmezanu
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    pieprz
    100 g fety
    garść borówek

Świderki w pesto szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Nerkowce prażymy na suchej patelni do lekkiego zarumienienia. W siekaczu umieszczamy 50 g szpinaku, 3 łyżki oliwy, czosnek, parmezan, sok z cytryny, sól, pieprz i 2 łyżki nerkowców. Miksujemy. Polewamy 1 łyżką oliwy.
    W dużym garnku umieszczamy ugotowany makaron, pozostałe nerkowce, liście szpinaku, pokruszoną fetę i borówki. Dodajemy przygotowane pesto i dokładnie mieszamy. Przed podaniem podgrzewamy, ewentualnie doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą i odrobiną oliwy. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy