Surówka z selera z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa surówka – idealna do dań z mięsa oraz wegetariańskich. Pasuje do kaszy, ziemniaków, kotlecików. Jest zdrowsza, bo używamy tutaj śmietany, a nie majonezu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • pół selera,
    • 1 jabłko,
    • 2-3 łyżki śmietany 18%,
    • 1 i ½ łyżki rodzynek,
    • 2 łyżki soku z cytryny,
    • Szczypta cukru,
    • Sól,
    • Pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera i jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki. Skrapiamy je sokiem z cytryny i mieszamy ze śmietaną i rodzynkami. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem do smaku.
    Życzę smacznego 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować