surówka z selera naciowego

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

pierwszy raz w życiu kupiłam selera naciowego i surówka, którą zrobiłam przeszła moje oczekiwania

  • 10 min

Składniki:

  • seler naciowy - 1/3 pęczka
    pekinka - 1/2 nie za dużej
    szczypiorek - pół pęczka
    sos czosnkowy
    miód palmowy
    cytryna
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera naciowego posiekać na cienkie plasterki, dodać tyle samo drobno posiekanej pekinki i pół pęczka szczypiorku drobno posiekanego. Doprawić kilkoma kroplami soku ze świeżej cytryny, łyżeczką miodu i polać sosem czosnkowym

Porady

zamiast syropu palmowego można użyć miodu ale o połowę mniej, gdyż miód palmowy nie jest tak słodki jak nasz miód

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować