Surówka z roszponki z jabłkiem i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną surówkę z roszponki, jabłka i pomidorków. Lekka i zdrowa surówka do drugiego dania. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście roszponki
    1 mała cebula
    1 jabłko
    2 średnie pomidory
    1 łyżka oleju
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z roszponki z jabłkiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę myjemy i odsączamy na cedzaku. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, wkładamy do miski z wodą i sokiem z cytryny. Pomidory myjemy i kroimy w cząstki. Pokrojone jabłko przekładamy na ręcznik papierowy i lekko wycieramy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Do miski przekładamy wszystkie składniki na surówkę i dodajemy olej, sól i pieprz, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Pomidor Roszponka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować