Surówka z pora i jabłka

5 (200 ocen)

  • 10 min

Stanowi świetny dodatek do kotletów.

  • 10 min

Składniki:

  • duży por (tylko biała i jasnozielona część)
    1 kwaśne jabłko
    łyżeczka majonezu
    2 łyżki śmietany
    sól
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z pora i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora oczyszczamy,przekrawamy wzdłuż na pół i cienko kroimy w talarki. Polewamy na sicie wrzątkiem i przez chwilę wstrząsamy, bo ściekła woda.
  • 2. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do pora. Doprawiamy i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, śmietanę i ponownie mieszamy.

Porady

Surówkę podajemy zaraz po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować