SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY NIE TYLKO DO OBIADU

4.5 (156 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna i zdrowa surówka do mięsa, ryby, wędliny itp.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1/4 główki nowej średniej kapusty
    - 1 średnia marchewka
    - 1 jabłko
    - szczypior z 1 młodej cebulki (według uznania)
    - 1/6 papryki czerwonej
    - sok z 1/2 cytryny
    Do sosu :
    - 3 łyżki majonezu
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego
    - 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
    - 1 łyżeczka musztardy
    - sól, cukier, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty nie tylko do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki sałatki 1. Poszatkować kapustę i drobno pokroić w poprzek wiórek.
    Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.
    Szczypior drobno posiekać.
    Wycisnąć sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać powyższe składniki.
  • 2. Wymieszać składniki sosu, doprawić według własnego smaku i wlać do warzyw. Dokładnie wymieszać do połączenia się sosu z warzywami.
    Przełożyć do salaterki i udekorować surówkę.
    Smacznego.

Porady

Taka surówka choć częściowo uzupełni nam witaminy, których nie mieliśmy w okresie zimowym. Zatem korzystajmy z okazji i dajmy organizmowi to co niezbędne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Jabłka Kapusta Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować