Surówka z marchewki z selerem naciowym

4.98 (160 ocen)

  • 15 min

Surówkę wymyśliłam sama, jest świetnym dodatkiem do obiadu do tego smakuje wybornie ;))

  • 15 min

Składniki:

  • 3 średnie marchewki , 1 jabłko (winne) 2 łodygi selera naciowego, czubata łyżka majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2-3 łyżki śmietany 12%, łyżeczka musztardy stołowej, sól , przyprawa uniwersalna, pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (160 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z marchewki z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach ( ja zawsze używam do tego malaksera) Selera umyć i pokroić w cienkie talarki, połączyć z marchewką. Dodać majonez, jogurt, śmietanę musztardę i przyprawy. Dość dużo pieprzu, natomiast ostrożnie z solą i przyprawa uniwersalna- nie przesolić, aby surówka nie straciła swoich walorów smakowych. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Smacznego

Porady

Najlepiej do ścierania marchewki użyć malaksera i tarczy z małymi oczkami, lub tarki, ale takiej która ma średniej wielkości oczka aby marchewka miała wyraziste wiórki W przeciwnym razie zrobi się papka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować