Surówka z marchewki i białej rzodkwi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka w wykonaniu bomba witaminowa, będzie świetnym dodatkiem zarówno do posiłków ciepłych jak i zimnych.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:

    1 średnia marchew
    taka sama ilość białej rzodkwi
    2 liście sałaty lodowej
    1/2 szklanki kukurydzy konserwowej (odsączona)

    Na sos:
    1,5 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka śmietany 12%
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    zioła do sałatki
    pieprz czarny, sól (opcja)

Surówka z marchewki i białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i rzodkiew myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy drobno posiekane liście sałaty i kukurydzę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy (ewentualnie doprawiamy solą i czarnym pieprzem). Surówkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem, mieszamy aby składniki się połączyły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy