Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kapusta kiszona jest bogatym źródłem witaminy C. Jej spożywanie jest zalecane szczególnie w okresie zimowym, kiedy trudniej dostępne są świeże owoce i warzywa. Jest niskokaloryczna,reguluje pracę układu trawiennego.

  • 15 min

Składniki:

  • 25 dkg kiszonej kapusty
    1 marchewka
    mała cebula
    jabłko
    olej
    cukier /1 łyżeczka/

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną pokroić,marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę pokroić w drobną kostkę posłodzić do smaku,polać olejem.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. Posypać zieloną pietruszką.Podawać jako dodatek do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy