Surówka z kiszonej kapusty

5 (168 ocen)

  • 10 min

Surówka idealnie pasuje do smażonych ryb, żeberek i krupnioka. Polecam

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 małe jabłko
    1 mała cebula czerwona lub zwykła
    1/2 pęczka pietruszki zielonej
    4 łyżki oliwy z oliwek
    sól
    pieprz
    cukier

Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Dodatki

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko i marchewkę wymyć, obrać, potrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku i pokroić. Cebulę pokroić w małą kostkę. Pietruszkę posiekać. Wszystkie składniki połączyć dodać oliwę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem. Wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować