Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obdarowani swojskimi specjałami i owocami oraz warzywami bez zbędnych ulepszaczy, polecamy owo cudo. Nie tylko jako dodatek do obiadu. Sama smakuje wybornie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g czerwonej kapusty kiszonej

    2 papierówki

    2 szalotki

    100 ml oleju rzepakowego

    1 łyżka miodu

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Dodatki

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odciśniętą z zalewy kapustę kroimy na kawałki wg własnego upodobania.



    Szalotki siekamy.



    Papierówki ścieramy na tarce do jarzyn (wraz ze skórką).



    Wszystkie składniki łączymy z olejem i miodem.



    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.



    Schładzamy przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować