Surówka z kiszonego ogórka, fety i pomidora

4.99 (163 ocen)

  • 10 min

Szybka surówka do obiadu. Warzywa pokrój w kostkę, dodaj sos i gotowe!

  • 10 min

Składniki:

  • 1 pomidor
    3-4 średniej wielkości ogórki kiszone
    1/2 cebuli
    1/2 jabłka
    50 g fety

    Sos:
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól, pieprz, odrobina cukru
    1-2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Surówka z kiszonego ogórka, fety i pomidora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na surówkę pokrój w małą kostkę. Wymieszaj w misce.
  • 2. Składniki na sos włóż do małego słoika i zakręć go. Wstrząśnij nim porządnie, aż uzyskasz jednolitą emulsję. Polej surówkę, wymieszaj i serwuj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Jabłka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować