Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkwi

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Super majonezowa surówka z kapusty pekińskiej i białej rzodkwi.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    1 duża marchew
    150 g białej rzodkwi
    3 cm świeżego imbiru
    100 ml oleju z pestek winogron
    1 pełna łyżka majonezu
    sól, pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkwi 1. Kapustę szatkujemy.
    Marchew i imbir ścieramy na małych oczkach.
    Rzodkiew ścieramy na dużych oczkach.
    Wszystko łączymy z olejem i majonezem.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy