Surówka z kapusty pekińskiej i roszponki

0 (0 ocen)

  • 15 min

...

  • 15 min

Składniki:


  • mała kapusta pekińska
    garść liści roszponki
    1/2 małej puszki kukurydzy
    1/2 pęczka szczypiorku
    1/2 pęczka koperku
    3 łyżki oliwy z pestek winogron
    mała czerwona cebula
    3 łyżki białego octu winnego
    łyżka cukru
    sól ,pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej i roszponki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukałem i poszatkowałem. Dodałem posiekany koperek i szczypior ,pokrojoną w kostkę cebulę ,kukurydzę ,opłukane i osączone listki roszponki. Wszystko dokładnie wymieszałem z cukrem ,oliwą i octem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy