SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

4.5 (177 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Surówka która jest idealnym dodatkiem do mięs Polecam bardzo

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kapusta pekińska
    3 marchewki
    2 jabłka
    1 cebula
    Pieprz
    4 łyżeczki cukru
    Majonez kielecki (Tylko i Koniecznie)
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kapustę pokroić wzdłuż ( Nie obierać z liści) następnie pokroić ją w kostkę następnie marchew oraz obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach cebulę pokroić w kostkę wymieszać wszystkie składniki następnie doprawić w kolejności pieprzem 4 łyżeczkami cukru przed dodaniem majonezu dobrze rozmieszać surówke aby cukier dobrze się rozprzestrzenił następnie dodajemy 4 łyżki majonezu kieleckiego mieszamy odstawiamy na godzinę do lodówki aby się schłodziła.

Porady

Do surówki można również dodać paprykę czerwoną pokrojona w gruba kostkę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować