Surówka z kapusty pekińskiej

4.49 (168 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w przygotowaniu surówka, zadowoli najwybredniejsze podniebienia. Idealnie nadaje się do mięs, jak i dań warzywnych.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej (około 700 g)
    1 marchew
    1 garść natki pietruszki
    1 czerwona cebula
    3 ogórki kiszone
    1 jabłko
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty pekińskiej 1. Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, startą na wiórki marchew, pokrojone w kostkę ogórki, posiekaną natkę i cebulę.
    Mieszamy z jogurtem i majonezem.
    Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować