Surówka z kalarepy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam kalarepkę w tej postaci. Pyszna.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża kalarepa

    2 świeże ogórki gruntowe

    1 cebula czosnkowa

    1 jabłko ( najlepiej słodkie i twarde )

    1 duża marchewka

    2 łyżeczki posiekanego koperku

    2 łyżeczki posiekanego szczypiorku

    1 łyżeczka syropu z agawy

    1 łyżka soku z cytryny

    pieprz

    sól

    jogurt grecki ( u mnie Kri Kri )

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kalarepy 1. Cebulę drobno posiekałem, przełożyłem do miski. Jabłko, marchew, ogórka oraz kalarepę starłem na tarce o grubych oczkach, dodałem do pozostałych składników. Dodałem również posiekaną zieleninę, pieprz, sól, sok z cytryny oraz syrop z agawy do smaku. Całość dokładnie wymieszałem, na koniec w jogurt. Ponownie wymieszałem i podałem od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Podobne przepisy