Surówka z czerwonej i białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kapusty świeżej jeszcze mamy pod dostatkiem, warto ją więc w dobry sposób wykorzystać. U mnie w postaci surówki sprawdza się przy mięsnym obiedzie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
    1 mała główka czerwonej kapusty
    1 jabłko
    1 duża marchewka
    1 mały por
    3 łyżki śmietany 18%
    sól, pieprz

Surówka z czerwonej i białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapusty obieramy z brzydszych liści, przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Siekamy drobniutko nożem lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pora kroimy w pół talarki, jabłko z marchewką ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy