Surówka z buraczków, marchwi i jabłka

4.49 (173 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Surówka powstała jako dodatek do panierowanego sera feta. Niestety ser nie wypłukałem przed smażeniem i wyszedł bardzo słony. Na szczęście surówka uratowała obiad bo była doskonałą równowagą. Lekko słodka i kwaśna, marchew przyjemnie chrupie w zębach. Pyszna!

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie ugotowane buraki
    1 duże jabłko
    1 średnia marchew
    2 łyżki oleju z pestek winogron
    2 łyżki soku cytrynowego
    1 łyżeczka miodu
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Surówki Buraczki

Surówka z buraczków, marchwi i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i jabłko obieramy i razem z burakami trzemy na tarce o grubych oczka.
  • 2. Dodajemy olej, miód, sok cytrynowy.
  • 3. Mieszamy dokładnie doprawiając solą do smaku.
  • 4. Odstawiamy na godzinę by się przegryzło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować