SURÓWKA Z BURACZKÓW CZERWONYCH W SOSIE CHRZANOWYM

4.5 (165 ocen)

  • 60 min

Pyszna, zdrowa i efektowna surówka z buraczków czerwonych w sosie chrzanowym, idealna do dań obiadowych, pieczonych mięs itp.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg buraczków
    1 cebula
    1 puszka groszku konserwowego
    4 ogórki konserwowe
    1 mały jogurt naturalny
    1 duża łyżka chrzanu tartego
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Buraczki

Surówka z buraczków czerwonych w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Buraki gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę, ogórka również kroimy a groszek odcedzamy.
    Jogurt mieszamy z majonezem, chrzanem i przyprawami. Wszystkie składniki surówki przekładamy do miski i mieszamy. Dekorujemy sałatą i kiełkami. Podajemy do mięs i dań obiadowych. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować