Surówka z brukselki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna do jesiennego obiadu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350g brukselki
    1 kalarepa
    1 jabłko
    1 większa marchewka
    troszkę soku z cytryny
    szczypta cukru
    2-3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę umyć i zetrzeć na mandolinie (tak jak szatkujemy kapustę).
    Dodać stratą na tarce o grubych oczkach kalarepę, jabłko i marchewkę.
    Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Jabłka Kalarepa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować